Categories
Ens preparem

L’oferta Be_Pro estrena nova web amb un explorador singular per ajudar a orientar l’alumnat

L’oferta de formació professional de Barcelona estrena nova web. La xarxa Be_Pro, que engloba els centres i estudis d’FP públics de la ciutat, ha posat en marxa una nova pàgina que neix amb la voluntat de ser l’espai de referència de l’oferta d’ensenyaments professionalitzadors de Barcelona. Aquesta web, que en els propers mesos ampliarà el contingut, ofereix informació de l’organització i accés als estudis, així com el model de nova FP que impulsen els centres Be_Pro.

Una de les particularitats de la web són els quatre cercadors específics per ajudar l’alumnat a trobar el seu camí acadèmic un cop acaba l’ensenyament obligatori. D’entre d’aquests cercadors, en destaca l’anomenat explorador, que suggereix ensenyaments classificats per nivells d’estudis (PFI, CFGM, CFGS, etcètera) a partir d’unes paraules clau que les noies i nois poden introduir per definir els seus interessos. Una manera de funcionar, aquesta, que converteix aquest cercador en una eina singular que busca ser més directa i intuïtiva respecte dels cercadors convencionals.

A banda d’aquesta manera d’explorar l’oferta, la web també inclou tres eines de cerca més amb un funcionament més clàssic a partir del títol concret de cada cicle, o bé per l’àmbit professional dels estudis o en funció del centre on l’alumne es vulgui formar.

Context Be_Pro

La informació disponible a la web es complementa amb altres dades com ara l’estructura i el funcionament de les xarxes Be_Pro, les fases del procés de preinscripció i matrícula i les vies de contacte amb l’Oficina d’Accés a la Formació Professional.

Tot un gruix de contingut que compta també amb una part més vivencial a partir de les fitxes i descripcions dels centres que ofereixen aquests estudis i diversos vídeos amb testimonis d’alumnes que comparteixen el seu cas.