Categories
En xarxa

Una proposta en xarxa: el nou batxillerat esportiu a l’INS Salvat Papasseit

“Tenim la paraula!”és un programa del Departament d’Educació que des de fa dos cursos té la seva prova pilot de Barcelona al districte de Nou Barris. Una quinzena de centres han estat treballant en xarxa amb la dinamització de dues assessores de l’equip LIC. El programa ja està a punt de fer el salt a altres territoris amb nous serveis educatius per acompanyar-lo. + infoEl proper curs, l’institut públic de la Barceloneta acollirà un nou batxillerat de doble titulació (que també ofereix l’institut Ferran Tallada) amb la voluntat de construir una oferta més atractiva per a l’alumnat. El projecte és fruit del treball en xarxa i s’ofereix des de tres centres: l’Institut Salvat Papasseit, l’Institut d’Esports i l’Institut de la Nàutica. En tres cursos acadèmics, l’alumnat obtindrà dues titulacions: el batxillerat i el cicle formatiu de grau mitjà esportiu. L’alumnat que ve de l’ESO podrà avançar a un ritme més assumible i afrontarà el segon de batxillerat amb un títol que ja els permetrà entrar en el món laboral. Inicialment, es podrà triar entre les titulacions d’entrenador o entrenadora de futbol i de salvament i socorrisme. De cara a futur s’hi afegiran noves opcions. + info

Què hi guanyem?

«Treballar conjuntament amb dues entitats de referència i prestigi no només dona visibilitat al projecte, sinó que garanteix la qualitat de l’oferta que hem dissenyat»

Salvador Rovira, director de
l’INS Salvat Papasseit


«Tres centres educatius tan diferents ens hem coordinat per dissenyar un itinerari potent, flexible i motivador per ajudar a reduir l’abandonament escolar. L’alumnat tindrà dues vies obertes per si una no els funciona»

Feliu López, director de l’Institut
de la Nàutica de Barcelona


«La proposta rebaixa la pressió d’assolir el batxillerat en 2 anys. Aquest alumnat esdevindrà educador esportiu i una persona que no sempre ha tingut èxits acadèmics i esdevé entre-nador/a, pot ser un model o referent»

Carles López, director de l’Institut
de l’Esport de Barcelona