Categories
Ens preparem

Recta final per a l’Institut dels Aliments, un centre especialitzat en estudis relacionats amb l’alimentació

 
 
El nou centre, ubicat a Mercabarna, oferirà a partir del proper curs 2021-2022 cicles formatius relacionats amb el sector de l’alimentació. La vocació de néixer en aquest emplaçament és establir sinergies amb les 600 empreses que formen part del polígon alimentari, per col·laborar-hi i desenvolupar projectes, per exemple, d’innovació i desenvolupament conjunts.

Es tracta d’un projecte que s’emmarca en l’aposta per singularitzar els centres educatius d’estudis postobligatoris per famílies professionals, iniciada amb la nova configuració de l’Institut Bonanova al Parc de Salut Mar, o la creació de l’Institut Tecnològic i de l’Institut de l’Esport.

La concentració de talent de docents i alumnes no només ajuda a treballar per a l’excel·lència en el sector sinó que, sobretot, facilita l’orientació de l’alumnat envers un horitzó professional, a més de permetre establir complicitats amb l’empresa. Aquest institut és una resposta per a les persones que hi tenen vocació però no volen treballar exclusivament en un entorn hostaler.

A més, la seva ubicació a Mercabarna ens permetrà donar visibilitat a aquest tipus de professions que tenen moltes sortides fins i tot en un entorn de pandèmia, en què el sector ha viscut un creixement”, ens explica Josep Ramon Domingo, coordinador de formació professional i gestor de projectes de l’àrea de postobligatoris que ha treballat en l’impuls del centre.

L’institut comptarà amb prop de 30 docents i una oferta amb un clar ADN dual per a 375 alumnes: “Ens ubicarem dins un hub econòmic on es troben empreses que encaixen molt amb els nostres estudis. Això ens obre una oportunitat de créixer sobretot cap a un futur dual”, ens explica Albert Castillo, director de l’Institut dels Aliments.

Un horitzó més ambiciós reforça la idoneïtat de crear aquest institut a Mercabarna. Com comenta Albert Castillo, “l’objectiu és avançar per esdevenir un centre integrat que no només faci estudis reglats, sinó que pugui oferir Formació Contínua i Formació Ocupacional per a les empreses i també formació de persones en situació d’atur per afavorir-ne la reinserció”. + info