Categories
Èxits compartits

Obres d’estiu en 79 centres educatius

Aquest setembre hem arrencat el nou curs escolar amb 3 nous centres educatius públics a la ciutat: l’Institut Escola Projecte (Sarrià-Sant Gervasi) que s’integra a la xarxa pública, l’Institut Escola El Molí (Nou Barris) fruit de la transformació dels centres l’Escola Prosperitat i l’Institut Galileo Galilei i, en l’àmbit dels ensenyaments postobligatoris, el nou Institut de la Logística de Barcelona, que oferirà formació professionalitzadora en l’àmbit del comerç i la logística en les instal·lacions del Port de Barcelona (edifici del World Trade Center). Igualment, l’Institut Angeleta Ferrer ha començat el curs ubicat ja en el seu equipament definitiu al carrer Marina.

Com és habitual aprofitant els mesos d’aturada lectiva, s’han portat a terme bona part de les obres de reforma, ampliacions i millores als centres educatius de la ciutat. Aquestes intervencions permeten adequar els espais educatius a les necessitats d’un parc d’equipaments amb realitats arquitectòniques o estructurals molt diferents i, així, avançar en l’equivalència de la xarxa de centres públics.

En total, aquest estiu s’han fet 92 actuacions en 79 centres, que formen part de les 159 actuacions en 121 centres de Barcelona previstes per al 2022, i que suposen una inversió de 41,8 milions d’euros (34 milions aportats per l’Ajuntament i 7,8 milions pel Departament d’Educació):

L’Institut Escola Coves d’en Cimany, al barri del Carmel (Horta-Guinardó), és un dels centres on aquest estiu s’ha estat treballant en l’ampliació i adequació d’aules per acollir-hi nou alumnat i —fins a finals d’octubre— per transformar la pista poliesportiva en una renovada pista atractiva per promoure l’exercici físic. Aquesta última iniciativa, dins el programa de patis i espais exteriors, “va sorgir en el marc dels pressupostos participatius de ciutat “Decidim Barcelona” perquè volíem renovar aquest espai amb nous usos i una mirada de coeducació per a tots els infants i joves del centre però, també, pels adolescents del barri, especialment per a les noies, perquè participem en el programa de patis oberts”, explica Olga Cruz,directora del centre. “A més de la pista, que tindrà usos per a diferents esports com el bàsquet, disposarem d’un espai d’àgora de fusta on podrem seure, parlar, fer jocs cooperatius o ser un espai de trobada amable”.

D’aquesta manera, les actuacions que s’han dut a terme s’integren en les diverses línies i programes estratègics de l’àrea d’equipaments educatius del Consorci, entre les quals destaquen les mesures fetes en el marc de la transformació de patis (17 centres), les millores d’escolarització (17), la transició energètica (8) o les reformes de menjadors i cuines o les millores d’escolarització (intervencions per donar cobertura quan un centre creix en oferta educativa).