Categories
Ens preparem

Neix a Barcelona un centre pensat per impulsar les vocacions científiques

L’Institut Angeleta Ferrer començarà la seva activitat el curs 2021-2022 amb ensenyaments d’ESO i batxillerat amb la voluntat de ser el node central d’una xarxa de centres educatius que potencien les vocacions en les àrees STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques). També serà un espai referent per a la formació de docents i per transferir el seu model educatiu a la resta de la xarxa educativa. Professionals d’altres centres i programes hi podran fer residències o pràctiques d’aprenentatge.

Aquest projecte, que és possible gràcies a la col·laboració entre el Consorci d’Educació, el Departament d’Educació i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), tindrà com a eix central l’enfocament equitatiu de gènere. «És un fet que moltes noies deixen d’interessar-se per la tecnologia i l’enginyeria quan són petites. Per això, volem dissenyar programes i actuacions per destacar la rellevància i el paper estratègic de les dones en la ciència i la tecnologia», explica Blanca Amengual, directora del centre.  

La col·laboració amb el BIST permetrà, a més, que aquest institut esdevingui un centre de recerca orientat a la investigació i l’experimentació educatives, gràcies a «una mirada competencial integral, per tal de generar models que puguin contribuir a tot el sistema».