Categories
Ens preparem

L’Institut de Nàutica es prepara per a un nou emplaçament al port

El proper curs 2023-2024 l’Institut de Nàutica disposarà d’un edifici nou. Es tracta de l’edifici Escar, situat just davant d’El Far, un dels edificis que actualment ja acull el dia a dia de l’Institut.

L’edifici Escar, nou i en construcció, s’anirà ampliant al llarg dels propers anys per passar dels 630 m2 de superfície inicial als 2.619,5 m2 del curs 2026-2027.

La construcció d’aquest nou emplaçament substituirà el Taller Grues, l’edifici establert provisionalment per a l’Institut però que, a partir del proper curs, s’utilitzarà com a base per a equips de la Copa Amèrica 2024. Així doncs, el curs vinent l’Institut de Nàutica tindrà tres seus: el Taller Drassanes, l’edifici El Far i l’edifici Escar.

L’objectiu d’aquesta renovació i reorganització va més enllà, i durant el curs 2026-2027, quan finalitzin les obres, es preveu que disposi únicament dels dos últims (El Far i Escar), situats l’un davant de l’altre. 

L’ubicació de les noves seus

Per Mireia Latre, directora del centre, el principal benefici d’aquest canvi és “la reubicació i centralització de les instal·lacions que tenim, i a més, amb el privilegi de continuar a l’entorn del port de Barcelona”. Aquest apropament, assegura, també permetrà fer més visible l’Institut al barri

Aquesta nova instal·lació, que “permet adaptar-se a les necessitats que hi ha actualment en l’àmbit industrial”, mantindrà l’oferta actual, però amb la previsió d’ampliar-la properament, tant pel que fa als grups com als cursos disponibles.

A més, la proximitat (geogràfica i temàtica) amb l’organització de la Copa Amèrica pot ser un incentiu d’aquestes noves instal·lacions i aquesta oferta formativa. En aquest sentit, s’està parlant amb l’Ajuntament, Barcelona Capital Nàutica i el Consorci d’Educació per intentar que l’Institut pugui col·laborar-hi pel que fa a les instal·lacions o en el manteniment d’embarcacions de suport.