Docents i directors d’instituts d’FP i professionals de la direcció d’ensenyaments postobligatoris del Consorci van participar en dues taules rodones del Talent Arena per reflexionar sobre les possibilitats de col·laboració entre els centres Be_Pro i l’empresa, així com per donar visibilitat al talent de l’alumnat que cursa estudis professionalitzadors a la ciutat.
El Talent Arena és un esdeveniment que reuneix professionals del sector digital amb les principals empreses tecnològiques i amb institucions educatives. Va tenir lloc, en el marc del Mobile World Capital Barcelona, entre el 3 i el 5 de març. Docents d’instituts d’FP i professionals i de la direcció d’ensenyaments postobligatoris del Consorci van participar-hi en dues taules rodones per reflexionar sobre les possibilitats de col·laboració entre els centres Be_Pro, així com per donar visibilitat al talent de l’alumnat que cursa estudis d’FP a la ciutat.
Maria Pascual, referent de formació contínua a l’FP del Consorci, explica que la participació de les xarxes Be_Pro al Talent Arena va ser una molt bona oportunitat per donar a conèixer que “la formació professionalitzadora que tenim a la ciutat forma talent jove que sens dubte tindrà un gran impacte en el teixit empresarial del sector”.
La trobada també va servir per reflexionar sobre les possibilitats de col·laboració entre l’FP i l’empresa. Les opcions són múltiples, i van des de la millora contínua de la formació i la qualificació dels treballadors i treballadores fins a qüestions relacionades amb l’orientació, com pot ser la identificació de les necessitats formatives del teixit empresarial. Altres àrees en què aquesta col·laboració pot sorgir són els projectes d’innovació i transferència de coneixement, la responsabilitat social corporativa o la captació de talent.

D’altra banda, docents i directors de l’Escola d’Art Deià, l’Institut Mare de Deu de la Mercè, l’Institut TIC de Barcelona, l’Institut Escola del Treball, l’Institut de Logística de Barcelona, l’Institut Tecnològic de Barcelona i l’Institut Poblenou van compartir experiències sobre com l’FP dona resposta a la transformació digital o sobre com les telecomunicacions han modificat les professions i els productes finals. També es va mostrar com les noves tecnologies s’utilitzen en els projectes reals creats per alumnes.
Durant la jornada es va donar a conèixer el model Be_Pro dels centres de formació professional, que implica, entre d’altres, l’aposta per entorns estimulants i capacitadors, vinculats als hubs productius que permeten viure una experiència formativa plena en contextos reals. També es va destacar l’especialització dels centres capaços d’oferir itineraris formatius complets, des del nivell més bàsic fins a l’alta especialització.