Categories
Èxits compartits

L’escola Anglesola de les Corts

Un projecte col·lectiu i exigent per lluitar contra la segregació

L’escola Anglesola va obrir les seves portes el curs 2017-18. Durant aquests tres cursos ha treballat conjuntament amb la comunitat educativa de l’antic centre Ausiàs March. Des del setembre passat, la totalitat de l’alumnat s’ha incorporat plenament al projecte. Aquest procés, complex i exigent per a totes les parts, ha culminat aquest gener en què el centre s’ha instal·lat a un nou equipament.

La iniciativa d’un projecte pedagògic renovador i l’apropament de les famílies de l’antic centre han estat clau per revertir una situació d’escolarització segregada. Es reforça, així, una oferta educativa pública equivalent i l’equitat educativa al districte de les Corts.

En aquest procés d’èxit, en què tothom ha posat de la seva part, l’acompanyament i l’escolta han jugat un paper central. Com ens explica Toni Otero, director del centre “ha estat molt important crear vincles entre els alumnes i els docents, i per això ens hem dedicat molt a fer acompanyament emocional i pedagògic. Acabat aquest primer trimestre, per exemple, hem fet una enquesta de satisfacció per preguntar com ho han viscut alumnes i famílies”. 

Laura Herrero, una de les mares amb alumnes que han passat de l’Ausiàs March al nou centre, també es mostra positiva amb el canvi: “els meus fills van feliços a l’escola, i aquest és el millor indicador de que estan motivats per adaptar-se i aprendre. Fer la transició enmig de la pandèmia ens ha dificultat poder fer més trobades presencials per entendre millor les noves metodologies. Així i tot, estem contents amb les instal·lacions i amb el projecte educatiu i esperem amb ganes veure els primers resultats en els nostres fills.”