Què ha estat el millor d’aquests mesos?
Jo em quedo amb la professionalitat, el compromís i la capacitat d’adaptació de tots els professionals, en el meu cas de l’Atenció Primària, que és el que jo visc directament. Però també ha estat molt positiu establir sinergies amb altres departaments. En concret, ha estat molt satisfactori treballar amb el Consorci d’Educació, i això ens facilitarà seguir col·laborant, quan tot això acabi, en altres projectes, com per exemple Salut i Escola.
Pots compartir un moment que t’hagi emocionat?
Abans de la pandèmia, treballava en un projecte per donar visibilitat a la tasca de les infermeres, ja que el 2020 és l’any de les infermeres i les matrones. La pandèmia ens ha facilitat precisament que la nostra funció sigui reconeguda socialment. Ara la ciutadania sap que som qui els acompanyem en tots els seus processos vitals, tant en la salut com en la malaltia. També el traspàs de les residències a Salut va ser un moment d’esforç molt emocionant.
Què canviaries o milloraries d’aquests mesos?
A part de la feinada, la pandèmia també ens ha portat oportunitats. Una de ben clara és l’avanç tecnològic. A Salut, per exemple, hem fet canvis espectaculars en les TIC, però també és cert que hem patit la precarietat de les infraestructures i de les tecnologies que teníem obsoletes. És un aspecte que cal millorar. I també crec que s’han de repensar els espais. Als centres de salut, per exemple, hem de donar cabuda a les noves necessitats: atencions virtual i telefònica, etc.
“Hem fet molt de treball en equip i hem estat capaços d’arribar a acords, cosa gens fàcil en moments de tensió”
Pots compartir un moment difícil? Com l’heu superat?
El moment més difícil que recordo va ser l’inici de la pandèmia. Hi havia molta incertesa, els protocols d’atenció a la COVID canviaven cada dia, etc. Ho vam poder abordar fent molt de treball en equip, activant les neurones per ser creatius… I, sobretot, sent capaços d’arribar a acords, cosa que en moments de molta tensió no és senzill. Jo crec que aquesta és una de les coses que ens ha fet més forts.
Quin desig demanaries per al 2021?
A la ciutadania, que mantingui la neteja de mans, la mascareta i la distància, que encara ens acompanyaran força temps. A l’Atenció Primària, que recuperi la presencialitat, la longitudinalitat i l’accessibilitat a la població, que és el que sempre l’ha caracteritzat. A la comunitat educativa, us desitjo bones festes, i us agraeixo el gran esforç que heu fet i us voldria traslladar, també, el missatge que ens teniu al costat per tot el que necessiteu. I, personalment, tenir més temps per a la família i poder-los abraçar!