Categories
Entrevista a...

Què hem deixat de fer aquest curs i hem après que, potser, no cal seguir fent-ho?

El primer que veig que hem deixat de fer i és molt positiu és que hem deixat d’utilitzar molt paper. Utilitzàvem molt paper innecessari i hem millorat gràcies a l’ús de tecnologies. Jo soc informàtica i ja hi estava acostumada, però n’estic molt contenta.

Què hem començat a fer i hem après que és positiu?

És molt positiu que l’educació hagi incorporat tecnologies i s’hagi modernitzat. És un signe que els professionals no han volgut perdre el contacte amb les famílies. Tot i que amb l’escola bressol teníem més informació del dia a dia, som conscients de l’esforç dels mestres per mantenir la comunicació i proximitat. La nostra tutora ens ha enviat cada divendres un resum visual de fotos, que després compartíem amb els fills i els avis!

Què encara no fem i faltaria que féssim més?

Crec que cal avançar en la conciliació entre família i escola. Els horaris, les vacances… No és només una responsabilitat de l’escola, és de tothom, però hi ha camí per millorar. Hem de començar a pensar en com voldríem les coses i posar-hi lògica, i no quedar-nos en “com s’ha fet sempre”.

“Hem d’aprendre molt dels nostres fills i filles. En aquesta situació que hem viscut i sempre.”

Com recordes el primer dia de curs?

Molts nervis i il·lusió. Estava neguitosa perquè tenim el costum d’explicar-li les coses a la nostra filla i em faltava informació. A més, el fet de no haver fet portes obertes no va ajudar. Però l’acollida va ser molt bona, perquè va començar a l’escola bressol, on una vegada a la setmana venia la que és ara la nova tutora per conèixer els nens i les nenes.

Quin titular o imatge resumeix el curs per a tu?

Hem d’aprendre molt dels nostres fills i filles”, però no només per aquest curs. Per sempre i per tot. A vegades pensem que som nosaltres que els hem d’ensenyar, i són ells qui ens ensenyen. S’han adaptat a les normes molt bé, respectaven les cues, els espais i la mascareta. Veuen l’escola diferent.

A qui t’agradaria donar les gràcies per fer possible aquest curs?

Estic molt agraïda de l’equip docent. Han fet tot el possible per seguir amb el seu projecte educatiu tot i les mesures de seguretat. Han fet un esforç extra per trobar solucions, per tal que els infants segueixin passant-s’ho bé i aprenent i per mantenir la proximitat amb nosaltres. La relació amb els equips de casals, extraescolars o servei menjador és millorable.