Categories
Entrevista a...

Què hem deixat de fer aquest curs i hem après que, potser, no cal seguir fent-ho?

És difícil, perquè tot i que hi ha alguns canvis d’hàbits que caldrà incorporar, en general hi ha més pèrdues que guanys en aquest curs. Hi ha hagut sortides que hem deixat de fer o alguns agrupaments per no barrejar grups bombolla, per posar algun exemple. Tot això hauríem de recuperar-ho aviat.

Què hem començat a fer i hem après que és positiu?

Hi ha hagut canvis d’hàbits que sí que podem incorporar com ventilar les aules o l’ús de mascareta per refredats. I, a nivell tecnològic, al nostre institut funcionàvem molt bé. Però el fet que aquest curs hàgim normalitzat un hàbit com el de connectar-nos amb canalla que circumstancialment és a casa i pot fer classe, ara amb les noves connexions és possible. Tots ens hem posat les piles, i això ens dona moltes i noves possibilitats.

Què encara no fem i faltaria que féssim més?

El fet de fer tantes reunions o formacions en línia, ens ha obligat a canviar les dinàmiques i, per exemple, comprovar la funció fàtica per-què no ens vèiem. Hem hagut de dinamitzar-ho de forma diferent i tot és tan recent que caldrà millorar-ho i combinar-ho positivament.

“Unes alumnes em van demanar que em tragués la màscara. Necessitàvem veure’ns i trobar-nos!”

Com recordes el primer dia de curs?

El recordo amb expectativa. La idea de veure’ns tots amb la màscara dins l’aula, sense saber ben bé què podíem tocar, com posar en pràctica la normativa… Recordo les cares d’expectació i encara em sorprenc quan penso en algun alumne que jo no coneixia i que, quan el veies sense mascareta, no el reconeixies. Un dia, unes noies de batxillerat em van demanar que em tragués la màscara perquè no recordaven quina cara feia. Necessitàvem veure’ns i trobar-nos!

Quin titular o imatge resumeix el curs per a tu?

Una imatge que tinc gravada és el retorn a l’aula, les cues, tothom esperant i entrant… Una imatge de façana de l’institut diferent, gairebé de ciència-ficció. Com quan els carrers van quedar buits durant el confinament.

A qui t’agradaria donar les gràcies per fer possible aquest curs?

L’agraïment ha de ser extensible a tota la comunitat. Els equips directius han fet una feina d’organització espectacular, amb unes instruccions que eren variables. Els claustres també s’han adaptat de forma ràpida i teníem clares les prioritats. I també les famílies, canalla o personal de neteja i administració s’han esforçat molt.