Categories
En xarxa

El projecte COEDU explora bones pràctiques en perspectiva de gènere

L’any 2019 el CRP Eixample i cinc centres d’infantil i primària i un institut escola del districte van redactar el projecte COEDU. Es tracta d’un Erasmus+ en què els i les docents d’aquests centres visiten aules de centres europeus que tenen pràctiques innovadores en la manera com treballen la perspectiva de gènere. L’objectiu és extreure’n aprenentatges i reflexionar per millorar les pràctiques dels centres. Per fer-ho possible van consensuar una taula amb indicadors que cal observar i han creat una secció web on es pot consultar el projecte i les mobilitats. + info

  • Què és COEDU? És un projecte europeu on mestres d’infantil i primària visiten escoles europees per reflexionar sobre les pràctiques coeducatives.
  • Una experiència en xarxa: 6 centres educatius i el CRP de l’Eixample van formar un consorci per desenvolupar el projecte. En total, els i les docents visitaran 4 regions europees per extreure aprenentatges en pràctiques educatives innovadores.
  • Un objectiu comú: repensar i refermar la manera d’incorporar la perspectiva de gènere a les escoles.

El millor de l’experiència?

«El millor del COEDU és la nova mirada envers la perspectiva de gènere, que ens ha permès reflexionar, i el fet de seguir fent un aprenentatge constant.»

Albert Bretxa, tècnic del CRP Eixample i responsable del projecte COEDU


Un aprenentatge?

«La perspectiva de gènere no es treballa explícitament a Baviera sinó que quan apareix la necessitat es treballa de manera parcial. Aquesta és una mirada de la coeducació molt diferent a la de les escoles que formen part del projecte.»

Jèssica Balcells, docent i secretària, Escola Joan Miró