Categories
En xarxa

Del laboratori a la taula: lectures per reflexionar sobre el que mengem!

Els laboratoris de lectura són una de les línies de treball dels seminaris de biblioteques dels 10 CRP de Barcelona per estimular i dinamitzar la lectura des d’una mirada de transformació educativa. Amb motiu de l’any de l’alimentació sostenible, el Consorci ha promogut l’elaboració de tres maletes pedagògiquesTothom a taula”. La proposta bàsica ha estat ideada per Amàlia Ramoneda, de l’equip de biblioteques de Rosa Sensat, i l’escriptora i experta en literatura infantil i juvenil Teresa Duran. Els CRP han presentat aquests recursos als centres a través d’aquests seminaris.

  • Quins objectius té? Estimular preguntes, el diàleg i la reflexió, entre els infants, sobre allò que mengen i potenciar una mirada crítica i conscient de l’alumnat sobre la seva alimentació.
  • En què consisteix? Amb l’alimentació sostenible com a nexe transversal, les maletes fan una selecció de més de 100 llibres de tipologies diverses (ficció, poesia, llibre joc, atles…) i per a diferents edats.

Què aporta?

«La maleta aporta recursos i propostes per despertar l’interès la lectura amb bones històries, personatges… I, sobretot, despertar un diàleg entre els infants per tal que facin un discurs sobre l’alimentació que està per fer.»

Amàlia Ramoneda, responsable de la biblioteca infantil de Rosa Sensat


«Ha tingut molt bona acollida i tenim llista d’espera perquè és un recurs molt versàtil que cada centre pot adaptar al seu PEC. Per a la nostra tasca de dinamització, és molt enriquidor comptar amb equips com el grup de biblioteques de Rosa Sensat.»

Marta Ponti, coordinadora de biblioteques del CRP de les Corts