Categories
En xarxa

Congrés de ciència, un programa amb un esperit 100% de xarxa

El Congrés de ciència és un projecte educatiu que, des de fa ja vuit anys, respira xarxa en totes les seves dimensions. Un programa que va sorgir del treball de dos CRP, Nou Barris i Sant Andreu, i que avui l’organitzen i dinamitzen els CRP de nou districtes de Barcelona.

Aquest curs 26 centres participen en el 8è Congrés. Alumnat de P% fins a 6è de primària ha estat desenvolupant treballs d’indagació i recerca al voltant dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), la temàtica escollida enguany. I ben aviat, presentaran les seves experiències de recerca en el marc d’un congrés (aquest any digital) de petits grans científics. La cloenda, en un espai de ponències compartides, reflecteix la riquesa d’estímuls i emocions que desperta la recerca, fins i tot en les i els més menuts d’infantil, fomentant un treball competencial: l’expressió oral, la presentació, el raonament, l’escolta… i la capacitat de fer-se preguntes i voler saber més coses! + info

Com es viu el treball en xarxa?

«Fem un treball en xarxa vinculant-nos amb entitats de caire cultural, acadèmica, social… aprofitant sinergies i punts en comú per compartir. El professorat actualitza coneixements amb la formació associada al Congrés i, aquest curs, un entorn virtual ha fomentat una comunitat d’aprenentatge que enriqueix el treball a les aules.»

Anna Garcia, CRP Sant Andreu


«L’alumnat viu el treball en xarxa compartint les seves recerques científiques, promovent així l’aprenentatge entre iguals. Formem una xarxa on mestres i tècniques de CRP ens unim per fomentar l’experimentació i la indagació amb esperit crític, perquè els infants aprenguin més i millor.»

Neus Suriñach, CRP Sant Martí