Categories
Ens preparem

Comencen les obres del nou Institut de l’Esport a les piscines municipals de Montjuïc

Ja estan en marxa les obres del nou Institut de l’Esport de Barcelona, ubicat a l’interior del complex de les Piscines Municipals de Montjuïc, a l’Anella Olímpica de la ciutat. Els treballs de construcció tenen un pressupost de 7.810.000 euros finançats per l’Ajuntament (3,4 milions dels quals mitjançant un conveni amb el Departament d’Educació) i s’espera que estiguin acabats per a l’inici del curs 2024-2025.

L’obertura d’aquest nou centre és un pas endavant molt esperat per professors i alumnes d’aquest equipament, que des que es va posar en marxa el curs 2020-2021 ha alternat les classes entre l’antiga seu de l’Institut Rubió i Tudurí i una desena d’instal·lacions més. Segons el director del centre, Carlos López, el nou edifici “donarà ales” a l’institut i permetrà fer comunitat entre alumnes d’estudis diferents, que ara estan repartits arreu. En l’àmbit administratiu, afegeix, el nou equipament també permetrà més flexibilitat d’horaris, ja que no dependran d’encaixar l’activitat docent amb les hores de cessió d’equipaments esportius d’altres centres.

La ubicació del nou Institut de l’Esport de Barcelona

Les obres s’executaran en dues fases. La primera, que ja està en marxa, es farà al llarg d’aquest curs i preveu deixar a punt una planta baixa de 1.694,53 m² i un primer pis de 1.781,8 m², mentre que el segon pis, de 1.501,22 m², es construirà al llarg del curs que ve. En total, amb aquest institut la ciutat guanyarà un nou centre de més de 5.000 m² equipat amb 19 aules taller, 7 sales esportives, menjador, cuina, biblioteca i espais polivalents que podran ser usats pels veïns del barri de manera comunitària.

Una ubicació clau

L’encaix en el barri i l’obertura de cara al veïnat són també alguns dels punts forts que permetrà el nou edifici, segons el seu director. Una obertura que ha de servir perquè, diu, “les escoles ens puguin venir a visitar i a fer activitats portades pels nostres alumnes” amb una freqüència més regular que en l’actualitat.

L’institut ocuparà una part de l’espai de les Piscines Municipals de Montjuïc, tot i que els dos recintes funcionaran de manera independent. Així, les piscines mantindran la seva activitat esportiva habitual i cadascun dels dos equipaments tindrà el seu accés propi, pel passeig de Miramar en el cas de l’institut i per l’avinguda de Miramar en el cas de les piscines. El que sí que permet aquesta ubicació, diu el director, és reivindicar l’Institut de l’Esport com un element clau de futur per al sector a la ciutat gràcies al fet que es troba present en un dels punts emblemàtics de la pràctica esportiva a Barcelona, com és l’Anella Olímpica de Montjuïc.