Categories
Èxits compartits

Començar en un curs especial

Com hem viscut aquests mesos els nous projectes educatius de Barcelona?


 
Des de fa tres mesos, sis nous centres han començat el seu projecte educatiu a Barcelona, enriquint l’oferta educativa pública de la ciutat en els ensenyaments obligatoris i postobligatoris.

Un d’ells és l’Institut d’Ensenyaments Esportius de Barcelona que, situat a l’entorn de Montjuïc, ofereix a la ciutat l’única oferta pública especialitzada en cicles de l’àmbit esportiu. 

També se sumen a la xarxa educativa quatre instituts escola en diversos punts de la ciutat (Eixample, les Corts, Horta-Guinardó i Nou barris). Amb aquests, Barcelona compta ja amb deu centres públics d’aquesta tipologia, fet que reforça l’aposta per la continuïtat educativa entre primària i secundària i uns itineraris educatius coherents. 

Per últim, el projecte de secundària de l’Institut Vapor del Fil amplia l’oferta educativa pública del territori a Sant Andreu. 

  1. Institut de l’Esport de Barcelona (Montjuïc)
  2. Institut Escola Plaça Comas (Les Corts)
  3. Institut Escola Eixample (Eixample)
  4. Institut Coves
    d’en Cimany (El Carmel)
  5. Institut Escola Rec-Comtal (Sant Andreu)
  6. Institut Vapor del Fil (Sant Andreu)

Com hem viscut aquests tres mesos?

“És un repte il·lusionant ser un dels primers centres d’aquesta aposta per a una postobligatòria amb centres especialitzats que realment pot transformar l’FP pública de la ciutat. Formem persones educadores i pres-criptores de salut per a un sector dinàmic i exigent”.

Carles López, director de l’Institut d’Ensenyaments Esportius de Barcelona


“El setembre va esclatar de nou l’alegria i la il·lusió, com un ametller florit després de la gelada. Després d’un trimestre treballant colze a colze, hem vist creativitat, innovació i una gran organització entre els docents”.

Dolors Gràcia, directora de l’IE Plaça Comas


“Ha estat com el naixement d’una criatura, amb sensacions d’aventura, de risc i amb molta il·lusió. Hem posat la bastida del nou projecte. Centrant-nos en l’alumnat, però també buscant ponts de diàleg amb el barri i el compromís de les famílies, el professorat i l’alumnat per cohesionar-nos com a comunitat”.

Isabel Balaguer, directora de l’IE Eixample


“Hem engegat amb il·lusió i treball aquesta etapa. Amb un equip compromès per mantenir l’essència del Projecte de Comunitat d’Aprenentatge i molt contentes d’aportar un espai de transformació de barri i poder fer créixer el projecte a la secundària.”

Neus Anglada, directora de l’IE Coves d’en Cimany


“La preinscripció va ser un èxit rotund, però l’inici de curs ha estat molt complex per la manca d’espais i l’impacte de la pandèmia a un barri amb dificultats.
A partir d’ara, anirem «aixecant el vol». Estar tot l’equip docent junt, en un mateix edifici, ens cohesiona i ens facilita el dia a dia.”

Katy Cespedosa, directora de l’IE Rec Comtal


“Està essent una gran aventura. Vivim moltes emocions: a voltes aclaparats, equivocant-nos, rectificant i aprenent molt. I sempre amb el compromís de treballar per garantir l’èxit educatiu de tot l’alumnat.”

Irene Lop, directora de l’Institut Vapor del Fil